Lydekų ir šoninės suktinukai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lydekų ir šoninės suktinukai


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

1 išdarinėtos lydekos (apie 1 kg),
1 svogūno,
2 saldžiųjų paprikų,
100 g plonyčių rūkytos šoninės griežinėlių,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštelių tarkuotų krienų,
po 4 šaukštus grietinės ir aliejaus,
1 citrinos sulčių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.

GAMINIMAS:

Aštriu peiliu nulupkite viršutinį lydekos odos sluoksnį. Paruoškite filė: žuvį perpjaukite išilgai, išimkite nugarkaulį, išrankiokite ašakas. Kiekvieną pusę dar sykį perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir padėkite 30 min. šaltai.

Aliejuje pakepinkite sukapotus svogūną ir česnakus, sudėkite išvalytas bei supjaustytas paprikas ir patroškinkite. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite. Supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotus krienus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Atšalusių žuvų paviršių aptepkite daržovių mase ir susukite

Suktinukus apvyniokite kumpio griežinėliais ir sutvirtinkite mediniais smaigeliais. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, sudėkite suktinukus ir kepkite 20-30 min. 180 - 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įpusėjus kepimo laikui, suktinukus apverskite ir aptepkite aliejumi.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668