1 išdarinėtos lydekos (apie 1 kg),
1 svogūno,
2 saldžiųjų paprikų,
100 g plonyčių rūkytos šoninės griežinėlių,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštelių tarkuotų krienų,
po 4 šaukštus grietinės ir aliejaus,
1 citrinos sulčių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Aštriu peiliu nulupkite viršutinį lydekos odos sluoksnį. Paruoškite filė: žuvį perpjaukite išilgai, išimkite nugarkaulį, išrankiokite ašakas. Kiekvieną pusę dar sykį perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir padėkite 30 min. šaltai.
Aliejuje pakepinkite sukapotus svogūną ir česnakus, sudėkite išvalytas bei supjaustytas paprikas ir patroškinkite. Tada sudėkite grietinę ir išmaišykite. Supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotus krienus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Atšalusių žuvų paviršių aptepkite daržovių mase ir susukite
Suktinukus apvyniokite kumpio griežinėliais ir sutvirtinkite mediniais smaigeliais. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, sudėkite suktinukus ir kepkite 20-30 min. 180 - 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įpusėjus kepimo laikui, suktinukus apverskite ir aptepkite aliejumi.