4 išdarinėtų plekšnių,
4 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukšto vorčesterio padažo,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
maltų pipirų,
4 šaukštų miltų,
4 kupinų šaukštų sviesto,
1 svogūno,
1 poro stiebo,
2 morkų,
125 ml šerio ("Sherry"),
275 ml žuvies sultinio,
1 indelio grietinės,
2 šaukštų garstyčių,
2 kietai virtų kiaušinių,
šviežių petražolių,
2 šaukštų tarkuotos citrinų žievelės (geltonosios dalies).
GAMINIMAS:
Paruoštas plekšnes apšlakstykite citrinų sultimis ir volčesterio padažu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir 15 min. pastatykite šaltai. Žuvį apvoliokite miltuose, sviestą padalykite ir vienoje porcijoje apkepkite po dvi plekšnes. Smulkiai supjaustykite svogūnus, porus, morkas pjaustykite juostelėmis ir visas daržoves trumpai patroškinkite keptuvėje.
Šerį ir sultinį supilkite į tą pačią keptuvę, pavirinkite 6-8 min. ir pridėkite grietinės bei garstyčių. Padažą trumpai užvirkite ant stiprios ugnies, paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi. Smulkiai sukapokite kiaušinius, petražoles ir sumaišykite su citrinų žievelėmis. Keptas plekšnes užpilkite padažu ir apibarstykite kiaušinių bei petražolių mišiniu.