600 g žuvų filė (jūrų lydekų, menkių),
4 riekių sudžiūvusio batono,
150 g riebios grietinėlės,
4 šaukštų citrinų sulčių,
po 2 šaukštus smulkintų krapų,
petražolių,
4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
50 g baltojo vermuto,
350 g žuvų sultinio,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
100 g tirštos grietinės,
po žiupsnelį maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Batono riekes be plutų išmirkykite grietinėlėje. Žuvis smulkiai supjaustykite, apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, pabarstykite druska, pipirais ir palikite marinuotis šaltoje vietoje 20 min. Žuvis ir nusunktas batono riekeles sukapokite, suformuokite kukulius ir maždaug 5 min. virkite žuvų sultinyje, po to išgriebkite.
Minkštą sviestą išsukite su miltais, šiek tiek praskieskite šaltu sultiniu ir maišydami supilkite į verdantį sultinį. Supilkite grietinę, vermutą, likusias citrinų sultis, įberkite druskos, pipirų. Pabaigoje suberkite žalumynus. Kukulius pašildykite padaže ir patiekite.