1 jūrų lydekos,
150 g džiovintų slyvų,
20 g margarino,
4-8 morkų,
1 česnako skiltelės,
200 ml grietinėlės,
prieskonių mišinio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
miltų lydekai apvolioti,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Lydeką išskroskite. Padruskinkite ir apvoliokite miltuose. Apkepkite aliejuje iki gražios rusvos spalvos. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Pakepinkite aliejuje, sudėkite smulkintą česnako skiltelę. Išmirkytas džiovintas slyvas įdarykite margarinu, tada sudėkite į lydeką.
Įdarytą lydeką dėkite į troškinimo indą, aplink sudėkite kepintas morkas. Iš grietinėlės, pipirų, prieskonių mišinio ir truputėlio miltų pagaminkite šiltą padažą ir juo užpilkite lydeką bei (daugiausia) morkas. Lydeką patroškinkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.