800 g žuvies filė (menkės ar lydekos),
250 g miltų,
2 kiaušinių,
1 stiklinės šviesaus alaus,
2-3 skiltelių česnako,
šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero,
1 citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
aitriosios paprikos miltelių,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Indelyje sumaišykite citrinų sultis, smulkintą česnaką, imbierą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Šį marinatą užpilkite ant gabaliukais supjaustytos žuvies ir padėkite 30 min. Dubenyje sumaišykite alų, kiaušinius ir persijotus miltus.
Į tešlą įberkite žiupsnelį aitriosios paprikos prieskonių, išmaišykite ir padėkite 20 min. Įkaitinkite aliejų, į tešlą pamirkykite žuvies gabaliukus ir kepkite juos apie 4-5 min., kol gražiai apskrus. Iškeptus padėkite ant popierinės servetėlės nuvarvėti ir patiekite į stalą su daržovėmis.