2-3 šaukštų swzamo sėklų,
2 kiaušinių,
miltų,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Atšildykite lydekos filė, ją apšlakstykite išspaustos citrinos sultimis ir palikite 1-2 val. marinuotis. Paskrudinkite džiūvėsėlius, kol jie paruduos, į keptuvę sudėkite sezamo sėklas ir dar šiek tiek paskrudinkite. Lydekos filė supjaustykite gabaliukais. Šaukštu paimkite vieną žuvies gabalėlį, jį pamirkykite kiaušinių plakinyje, apvoliokite miltuose ir galiausiai - džiūvėsių bei sezamo sėklų mišinyje.
Šitaip paruoštus kepsniukus iš abiejų pusių kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Skanūs ir vieni, galima patiekti su ryžiais ar daržovėmis, ypač tinka su švelniu grietinės padažu. Padažas: pusę stiklinės grietinės sumaišykite su 2 šaukštais majonezo, įtarkuokite skiltelę majonezo bei muskato riešutą, įberkite žiupsnelį pipirų ir smulkiai pjaustytų petražolių. Padažą gerai išmaišykite, sudėkite į atskirą dubenėlį, tuomet dažykite žuvies kepsniukus.