400 g varškės,
250 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
2 kiaušibiai,
400 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
1 l aliejaus,
2 šaukštai miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus.
Delnus patepkite aliejumi, padalykite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliojant tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai.
Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).