700 g bulvių,
500 g lašišos,
450 ml pieno,
100 g sviesto,
50 g miltų,
140 ml grietinėlės,
125 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
4 šaukštai grietinės,
50 g tarkuoto parmezano,
laurų lapų,
keli juodieji pipirai,
šaukštas smulkintų čiobrelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių,
įberkite pipirų ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.
Svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, kuriame kepė žuvis, maišant kaitinkite, kol sutirštės. Sudėkite atšildytus žirnelius ir dar pakaitinkite. Padažą supilkite ant žuvies, pabarstykite čiobreliais, supilkite grietinėlę. Ant viršaus sukrėskite košę. Kepkite orkaitėje apie 30 min.