T e š l a i:
1 kiaušinis,
pusė puodelio pieno arba vandens,
500 ml miltų,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
400 g bulvių,
svogūnas,
šaukštas grietinės,
sviesto,
žiupsnelis malto muskato,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluoščiu ir palikite 30-40 minučių pastovėti. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine.
Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus.
Dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite su sviestu, grietine arba spirgučių padažu.