5 didelės bulvės,
2 vidutinio dydžio porai,
svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
1 l daržovių sultinio,
200 ml grietinėlės,
4 šaukštai grietinės,
druskos ir
pipirų,
svogūnų laiškų papuošti.
GAMINIMAS:
Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroškinkite bulves. Neperkepkite, daržovės neturi apskrusti.
Supilkite sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite, kol bulvės sukris. Nukelkite puodą nuo ugnies, palaukite, kol sriuba šiek tiek pravės, sugrūskite elektriniu grūstuvu. Įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieš patiekiant dar kartą užkaitinkite sriubą. Pagardinkite šaukštu grietinės, papuoškite kapotais svogūnų laiškais arba porų griežinėliais.