8 vidutinio dydžio bulvės,
nedidelė cukinija,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
300 ml pieno,
100 ml tarkuoto brandinto sūrio,
kelios šakelės džiovintų čiobrelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišant supilkite pieną.
Virkite padažą 3-5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min.
Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10-15 min. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.