Močiutės obuolių štrudelis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Močiutės obuolių štrudelis


INGREDIENTAI:

150 g margarino kepiniams,
1 kiaušinio,
10 didelių obuolių,
50 gramų razinų,
1 arb. šaukšt. cukraus,
druskos,
2 riekių sutrupintos baltos duonos,
300 g miltų,
stiklinės vandens.


GAMINIMAS:

Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla. Miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, 3 šaukštus ištirpinto margarino bei druskąreikia gerai sumaišyti, tešlą išminkykite ir padėkite valandai laiko į šaldytuvą. Tuo metu galima paruošti įdarą.

Reikia nulupti ir smulkiai supjaustyti obuolius. Juos kartu su razinomis, cinamonu bei cukrumi suberkite į vieną indą ir kruopščiai sumaišykite. Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir ją iškočiokite taip, kad ji būtų plona, bet netrūkinėtų.

Iškočiojus tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu. Šiek tiek "patampykite", kad būtų lygesnė, ir dar kartą ištepkite išlydytu margarinu. Ant paruoštos tešlos užberiamas tolygus sluoksnis sutrupintos duonos, ant viršaus - obuolių ir razinų įdaras.

Tešlą susukite kaip vyniotinį ir U raidės forma įdėkite į margarinu išteptą kepimo skardą. Dar kartą ištepkite tirpintu margarinu. Kepkite 40 min., 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai parus. Papuoškite kepinį cinamonu ir pagardinkite ledais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668