1 kg kalakuto krūtinėlės,
saujelės rukolos salotų arba keleto pekininio kopūsto lapų,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
200 g riebios varškės,
4 šaukštų džiūvėsių,
2 juostelių rūkytos šoninės,
1/2 l vištienos sultinio (iš kubelių),
100 ml grietinėlės,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto bulvių krakmolo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakuto krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite pusiau, bet ne iki galo (atlenkus gausite stačiakampį), lengvai išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais. Rukolos salotas arba pekininiokopūsto lapus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, truputį pakepinkite su šaukštu aliejaus.
Dėkite į dubenėlį, sukrėskite per sietelį pertrintą varškę, džiūvėsius, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Ant išmuštos krūtinėlės dėkite šoninės juosteles, ant jų varškės masę, išlyginkite, gražiai susukite ir sutvirtinkite mediniais krapštukais.
Likusį aliejų įkaitinkite puode, dėkite suktinį, vartant iš visų pusių apkepinkite, tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite apie 1 val. Baigus troškinti suktinį išimkite ir iš likusio sultinio paruoškite padažą.
Į sultinį supilkite grietinėlę, 2 šaukštuose šalto vandens išmaišytus miltus ir virkite, kol sutirštės. Padažą pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsusį suktinį supjaustykite griežinėliais ir į stalą patiekite su padažu. Valgyti galite tiek šaltą, tiek karštą.