500 g kalakuto krūtinėlės,
30 g sviesto,
3 nedidelių mėlynųjų svogūnų,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų obuolių acto,
1 poro,
325 ml vištienos sultinio (iš kubelių),
150 ml grietinėlės,
1 šaukštelio krakmolo,
1 šaukštelio moliūgų sėklų,
druakos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakuto krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame kepinkite paukštieną, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir išimkite iš keptuvės.
1 svogūną nuvalykite, susmulkinkite ir lengvai pakepinkite toje pačioje keptuvėje, tada sudėkite medų, užvirinkite, supilkite actą ir išmaišykite. Likusius svogūnus supjaustykite į 8 skilteles, porą - žiedeliais, viską sudėkite į keptuvę su medaus mase ir troškinkite apie 5 min.
Tada supilkite sultinį ir grietinėlę. Krakmolą išmaišykite su trupučiu vandens ir supilkite į padažą, tada sudėkite paukštieną ir maišant palaukite, kol užvirs. Keletą minučių pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Paruoštą kalakutieną sudėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintomis moliūgų sėklomis.