2 nedidelių viščiukų,
6 šaukštų maskarponės sūrio,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
2 citrinų sulčių,
3 šaukštų rozmarinų bei mairūnų mišinio,
žiupsnelio druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pertrinkite sūrį su prieskoninių žolių, pipirų ir žiupsnelio druskos mišiniu. Perpjaukite viščiukų krūtinėlių kaulą, o mėsą daugelyje vietų giliai įpjaukite. Pusę sūrio masės prikimškite mėsos "kišenėles" ir aptepkite viščiukus, o vidines dalis ištrinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite viščiukus, iš abiejų pusių apkepinkite. Po to perkelkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 20 min. Paruoškite padažą: į keptuvę, kurioje kepė viščiukai, sudėkite likusį sūrį, supilkite citrinų sultis ir kaitinant išmaišykite. Keptus viščiukus užpilkite sūrio padažu ir patiekite.