1,8 kg minkštos kiaulienos,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
1 citrinos sulčių bei nutarkuotos žievelės,
1 stiklinės baltojo vyno,
125 ml tirpaus sultinio,
300 g tirštos bruknių uogienės,
6 obuolių,
po žiupsnį druskos,
pipirų,
džiovintų mairūnų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jei yra plėvių, jas pašalinkite. Citrinos žievelę ir pusę sulčių sumaišykite su druska, pipirais, mairūnu. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą ir palikite 3 valandom. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, mėsą iš visų pusių gražiai apkepinkite ir įdėjus į keptuvą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. vis užpilant sultiniu bei puse vyno.
Nuplautus obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, pašlakstykite likusiomis citrinos sultimis. Mėsai likus kepti 15 min., aplink ją sudėkite obuolius. Likusį vyną užvirinkite, pridėkite pipirų, mairūnų. Iškepusią mėsą padėkite ant plokščios lėkštės. Šalia sudėkite obuolių puseles, pripildytas bruknių uogienės. Likusią uogienę sumaišykite su ataušusiu vyno padažu ir apliekite kepsnį.