1 kg kiaulienos kumpio arba karbonado su oda,
kelių laurų lapelių,
po žiupsnį druskos,
pipirų,
kmynų.
GAMINIMAS:
Odą aštriu peiliu suraižykite lygiagrečiais pjūviais, nepaliečiant riebalų sluoksnio. Į plokščią lėkštę įpilkite maždaug 2 cm vandens, įdėkite mėsą oda ževyn, kad vanduo apsemtų tik odą. Palaikykite 2 val. Odą nusausinkite, į pjūvius gerokai įtrinkite druskos, įsprauskite laurų lapelius. Visą mėsą šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais bei kmynais.
Įdėkite į kepimo indą, įpilkite truputį vandens ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Tuomet padidinkite temperatūrą iki 250 laipsnių ir dar pakepkite maždaug 10 min., kad oda pasidarytų traški. Iškepusią mėsą 15 min. dar palaikykite inde. Nupilkite skystį, kuris atsirado kepimo metu, jį užvirinkite, pagardinkite prieskoniais ir sutirštinkite miltais (arba kukurūzų krakmolu). Kepsnį patiekite su tarkuotų bulvių kukuliais ar nedidelėmis virtomis bulvytėmis.