Maždaug 2 kg kiaulienos kumpio,
1 indelio džiovintų pomidorų (arba 3 kietų šviežių),
1 žalios saldžiosios paprikos,
200 g fermentinio sūrio,
2 šaukštų kapotų bazilikų,
po žiupsnį druskos,
pipirų,
2 česnako skiltelių,
1 kubelio tirpaus sultinio.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir išvalytą papriką supjaustykite pailgais gabalėliais, česnako skilteles sutrinkite su druska. Nuplautą ir nusausintą mėsą įtrinkite česnakine druska, pipirais, įvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite šaltai. Po 30 min. mėsos viršutinėje dalyje peiliu pagal visą ilgį įpjaukite plačią "kišenę". Į ją sukiškite nukoštus džiovintus pomidorus, paprikas, bazilikus bei plonus griežinėlius sūrio.
"kišenę" užsmeikite mediniais smeigtukais. Įdarytą kumpį įdėkite į kepimo indą, įpilkite stiklinę tirpaus sultinio ir uždengus indą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Likus 15 min. iki kepimo laiko pabaigos indą nudenkite ir kepkite, kol kepsnio viršus gražiai apskrus. Patiekite suraikytą griežiniais, papuoškite žalumynais bei pomidorais.