Anties,
6-8 obuolių,
200 g sviesto,
14 nedidelių vienodo dydžio morkų,
2 šaukštų kmynų,
3 l obuolių sulčių,
1 muskato riešuto,
1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 šaukštų aliejaus,
10 lauro lapelių,
1 šaukšto druskos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Anties vidų ir viršų įtrinkite prieskonių mišiniu ir parai pamerkite į obuolių sultis. Išimkite, dėkite į paruoštą skardą, vidų ištepkite sviestu ir sudėkite obuolius be sėklalizdžių.
Užpilkite puse obuolių sulčių, aptepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, retkarčiais palaistant obuolių sultimis. Į likusias sultis dėkite nuvalytas morkas ir išvirkite. Kepkite apie 2 val. Iškepus išimkite iš skardos, dėkite į pailgą dubenį, apdėkite morkomis ir papuoškite žalumynais.