800 g virtų bulvių,
druskos,
100 g miltų,
2 trynių,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
200 g virtos mėsos,
30 g smulkintų petražolių,
200 g fermentinio sūrio,
salotų lapų,
2 pomidorų.
GAMINIMAS:
Išvirtas bulves sumalkite. Sudėkite persijotus miltus ir kiaušinių trynius. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Maltą mėsą pasūdykite, papipirinkite ir truputį apkepkite. Atvėsinkite ir sumaišykite su smulkintais žalumynais.
Iš bulvių masės padarykite 8 gniužulėlius, į kiekvieno vidurį dėkite paruoštos maltos mėsos. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kukulius išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į kepimo formą, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite orkaitėje 5-10 min. Patiekite lėkštėje su salotų lapais, pomidorų skiltelėmis.