1 kg bulvių,
1 kiaušinio,
2 kiaušinių trynių,
50 g sviesto,
po žiupsnelį druskos,
maltų muskatų riešutų,
4 šaukštų tarkuoto parmezano arba "Džiugo" sūrio.
GAMINIMAS:
Nuskustas, kubeliais supjaustytas bulves išvirkite, nugarinkite ir sugrūskite. Į pravėsusią masę įmuškite kiaušinį, greitai įmaišykite trynius, sviestą bei prieskonius. Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite vienodo dydžio paplotėlius.
Juos kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Prieš baigiant kepti, jei mėgstate, galite pabarstyti sūriu. Roželės ypač tinka prie daržovių, žuvies apkepų bei prie visų mėsos valgių, patiekiamų su padažu.