Pakelis spagečių,
0,5 šviežių midijų,
stiklinė sauso baltojo vyno,
2 šaukštai sviesto,
3 skiltelės česnako,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais,
šaukštas kapotų žalumynų,
indelis konservuotų pomidorų savo sultyse,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinkite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldus - šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. Į puodą su vynu sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas atrinktas midijas.
Puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų, tada išgriebkite. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol sutirštės. Paskui perpilkite į dubenį ir sumaišykite su "Pesto" padažu, tarkuotu parmezanu, kapotais česnakais ir žalumynais, kad išeitų tiršta masė.
Virtus spagečius išdėliokite karščiui atspariuose dubenėliuose, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto ir konservuotų pomidorų, midijų geldeles. Į kiekvieną krėskite įdaro ir dubenėlį su spagečiais keletui minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su citrna.