200 g pangasijų (arba kitokios baltos žuvies filė),
200 g šaldytų išvalytų kalmarų,
po šaukštelį mėgstamų žuvų prieskonių ir
garstyčių,
šaukštas sviesto,
pusės citrinos sulčių,
kelios alyvuogės,
pusė raudonos saldžiosios paprikos ankšties,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
morka,
2 šaukštai grietinės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
smulkintų krapų,
nutarkuotos citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Pangasijus nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite tarkuotą morką, sukrėskite grietinę ir supilkite prieskonius. Kai morka suminkštės, sumeskite kalmarus ir dar 3-5 min. pakaitinkite ant didelės ugnies.
Po to viryklę išjunkite, indą, kuriame kepate, uždenkite, palaikykite kelias minutes, atvėsinkite ir sukrėskite į pangasijų suktinukus, ant viršaus berkite smulkintų citrinų žievelių. Tiekite su alyvuoge, saldžiosios paprikos gabalėliu ir smulkintais krapais.