Karališka jūrų gėrybių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karališka jūrų gėrybių sriuba


INGREDIENTAI:

150 g šviežių krevečių,
maišelis šaldytų midijų,
2 nedideli pomidorai,
pusė stiklinės šaldytų žirnelių,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
litras daržovių sultinio,
pusė stiklinės sauso baltojo vyno,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
citrinžolės,
gabalėlis aitriosios paprikos ankšties,
2 šaukštai rytietiško žuvų padažo,
šviežių rozmarinų šakelių (papuošti),
avokadas,
pusės citrinos sulčių.


GAMINIMAS:

Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite.

Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodą, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.

Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668