150 g šviežių krevečių,
maišelis šaldytų midijų,
2 nedideli pomidorai,
pusė stiklinės šaldytų žirnelių,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
litras daržovių sultinio,
pusė stiklinės sauso baltojo vyno,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
citrinžolės,
gabalėlis aitriosios paprikos ankšties,
2 šaukštai rytietiško žuvų padažo,
šviežių rozmarinų šakelių (papuošti),
avokadas,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite.
Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodą, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.
Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.