1 kg bulvių,
2 kiaušinių,
50 g pieno,
1 kg vištų kepenėlių,
3 šaukštų aliejaus,
4 svogūnų,
75 g sviesto,
0,5 stiklinės majonezo,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų pipirų,
2,5 šaukštų maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sugrūskite, kol dar karštos. Kai atvės, supilkite pieną, įdėkite kiaušinių trynius, pasūdykite ir išsukite vientisą košę. Kepenėles supjaustykite, pakepinkite aliejuje ir kelis kartus sumalkite.
Sukapokite svogūnus ir pakepkite juos aliejuje, kuriame kepėte kepenėles. Kepenėles, svogūnus, minkštą sviestą sudėkite į dubenį ir viską gerai sumaišykite. Pasūdykite, pagal skonį pabarstykite pipirais. Kiaušinių baltymus suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių košę.
Padalykite ją į tris dali: vieną didesnę ir dvi mažesnes. Gilią kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į ją lygiais sluoksniais sudėkite bulvių košę ir kepenėlių masę. Viršutinį plokštainio sluoksnį aptepkite majonezu, apibarstykite sūriu ir iškepkite orkaitėje.