1 kg bulvių,
3 virtų bulvių,
druskos pagal skonį,
2 svogūnų,
0,5 l sūdytų grybų,
100 g rūkytų lašinukų,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
1 kiaušinio.
P a d a ž u i:
lašinukų arba šoninės,
svogūno,
grietinės.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite, ir sudėkite į tarkuotas bulves. Įberkite druskos, gerai išmaišykite. Sūdytus grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašinukais sumalkite mėsmale.
Į juos įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius ir riebaluose pakepintą svogūną, pasūdykite, gerai išmaišykite. Bulvių masę padalinkite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepelinus.
Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite, kol pagels, po to įdėkite grietinę ir užvirinkite. Druskos berkite pagal skonį. Vietoje sūdytų grybų galite naudoti džiovintus grybus.