2 kg bulvių,
3 svogūnų,
5 kiaušinių,
žiupsnelio maltų muskatų riešutų,
0,5 šaukštelio mairūnų,
1 šaukšto rūgščios grietinės,
180 g kubeliais pjaustytos rūkytos šoninės,
1 kg šviežios arba rūkytos neriebios dešros,
po žiupsnelį druskos,
ką tik sumaltų pipirų.
GAMINIMAS:
Šiaudeliais surarkuokite bulves bei svogūnus (galima supjaustyti plonyčiais pusžiedžiais). Į gautą tarkį sudėkite visus kitus produktus, išskyrus dešrą, ir išmaišykite. Į aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite dešrą, sukrėskite tarkį, indą uždenkite ir kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5 valandos.
Po to nudenkite dangtį ir kepkite dar 30-45 min., kad apkepas pasidengtų gražia ruda traškia plutele. Kepimo laikas gali svyruoti, priklausomai nuo orkaitės ir produktų kiekio. (Jei dešra sūroka, į tarkį dėkite mažiau druskos. Plokštainis kepamas ir be dešros).