1 l bulvių tarkių,
0,5 l maltos vištienos,
2 kiaušinių,
1 stiklinės stambiai maltų džiovintų grybų,
100 g rūkytų lašinių,
50 g sviesto,
2 svogūnų,
piene mirkytos bandelės,
1 stiklinės grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lašinius supjaustykite smulkiais kubeliais, paspirginkite su smulkiai pjaustytais svogūnais ir supilkite į tarkius, įberkite druskos ir sumaišykite. Į mėsą įmuškite kiaušinį, įdėkite piene mirkytą nuspaustą bandelę, įberkite pipirų, druskos, įdėkite pakepintą riebaluose svogūną.
Viską suminkykite. Į grybus įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį pakepintų svogūnų, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Iš maltos vištienos darykite rutuliukus, į kiekvieno vidų įdėkite po gabaliuką sviesto ir šaukštelį paruoštų grybų. Juos sudėkite į skardą ir užpilkite tarkiais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Plokštainį patiekite supjaustytą gabaliukais su grietine.