1 1/2 kg jautienos šoninės,
200 ml sauso baltojo vyno,
3 rozmarinų šakelės,
40 ml alyvuogių aliejaus,
800 g pomidorų,
3 česnakų skiltelės,
60 g alyvuogių be kauliukų,
10 g bazilikų,
3 g čiobrelių,
šaukštelis druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite stambiais gabalais, pamerkite į baltojo vyno bei rozmarino marinatą ir valandą palaikykite. Marinatą nupilkite, o rozmarinai tegul lieka ant mėsos. Gabalėlius apdžiovinkite. Ant kaitrios ugnies gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą.
Stipriai maišydami apkepinkite ją iš visų pusių. Pomidorus perliekite verdančiu vandeniu, tuomet nulupkite ir sutrinkite elektriniu plaktuvu. Į pomidorų tyrę sudėkite grūstus česnakus, smulkintus bazilikus, čiobrelius ir alyvuogių puseles. Padažą krėskite ant mėsos, pasūdykite ir troškinkite 30-40 minučių.