1 kg kalakutienos filė,
aliejaus,
maltų džiūvėsėlių,
maltos saldžiosios paprikos,
maltos aitriosios paprikos,
druskos.
T r o š k i n i u i:
800 g jaunų saldžiųjų žirnelių ankščių,
200 g jaunų ankštinių pupelių,
100 ml grietinėlės,
2 morkos,
2 ropės,
30 g sviesto,
lapinių burokėlių,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą įtrinkite priekoniais ir 20-30 minučių pamarinuokite. Tuomet patepkite aliejumi, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apskrudinkite karštame aliejuje. Dėkite į kepimo rankovę, šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 35-40 minučių. Kol mėsa kepa, ruoškite troškinį.
Morkas ir ropes nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais, tada - vienodais tašeliais. Pupelių bei žirnių ankštis išplaukite ir perpjaukite pusiau. Pupeles ir žirnius pavirkite 7-8 minutes. Visas daržoves sudėkite į puodą, meskite sviestą, supilkite grietinėlę.
Maišydami pašildykite ant nekaitrios ugnies, paskaninkite druska ir pipirais. Daržovių troškinį sukrėskite į lėkštes, šalia dėkite po pjausnį ir tiekite.