4 vištų krūtinėlės,
200 g mažų pievagrybių,
100 ml neriebios grietinėlės,
raudona saldžioji paprika,
svogūnas,
1/2 stiklinės miltų,
3 šaukštai kario,
3 šaukštai lydyto sviesto,
stiklinė šviežių apelsinų sulčių,
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais, saldžiąją papriką-juostelėmis. Pievagrybių kotus nupjaukite, kepurėles nuplaukite, nusausinkite ir suraikykite plonais griežinėliais. Keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite du šaukštus sviesto. Pirmiausia ant vidutinės ugnies apkepinkite svogūnus.
Kai jie bus skaidrūs, sudėkite paprikas ir kepkite dar tris minutes. Galiausiai suberkite grybus ir pamaišydami troškinkite penkias minutes, kol išgaruos visas skystis. Keptuvę nukaiskite ir laikykite šiltai. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais.
Miltus sumaišykite su dviem šaukštais kario ir mišinyje apvoliokite mėsą. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir ant kaitrios ugnies dalimis apkepinkite vištieną. Ją sudėkite su daržovėmis. Į keptuvę berkite likusius kario miltelius, supilkite apelsinų sultis ir 1-2 minutes virkite ant silpnos ugnies.
Į šį padažą sudėkite vištieną ir daržoves, pabarstykite druska, aitriąja paprika ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Galiausiai supilkite grietinėlę, pakaitinkite ir tuoj pat tiekite su ryžiais.