800 g jūrų ešerių filė,
4 jaunos cukinijos,
apelsinas,
40 g sviesto,
3 šaukštai brendžio,
34 šakelės šviežių petražolių,
aliejaus,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Apelsiną numazgokite ir nusausinkite. Aštriu peiliu nupjaukite trečdalį jo žievelės, patroškinkite svieste ant silpnos ugnies dvi minutes, tada ją išimkite.
Į indą su sviestu išspauskite apelsino sultis ir truputį pavirkite. Įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite cukinijas ir tris minutes kepkite ant silpnos ugnies. Tada puodelį nukaiskite, supilkite brendį ir palikite.
Aliejų ištepkite keturis folijos lapus, ant jų išdėliokite pusę cukinijų su padažu. Ant griežinėlių dėkite po gabalėlį žuvies ir pasūdykite. Tada sukraukite likusias cukinijas. Foliją sandariai užlankstykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Suvyniokite kepsnius sudėkite į skardą ir kepkite 15 minučių. Tiekite atvynioję foliją ir papuoškite žalumynais.