T e š l a i:
250 g kvietinių miltų,
kepimo miltelių,
250 g atšaldyto sviesto,
250 g liesos varškės,
riebalų.
Į d a r y t i:
1 kg mėsingų pomidorų,
200 g virto kumpio,
150 ml grietinės,
2 kiaušiniai,
"Provanso" žolelių,
svogūnas,
česnako skiltelė,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir nusijokite ant stalo. Sviestą supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su miltais, sudėkite varškę ir greitai užminkykite vientisą tešlą. Ją iškočiokite į stačiakampį, sulankstykite, suvyniokite į foliją ir padėkite šaltoje vietoje.
Po valandos tešlą vėl iškočiokite, sulankstykite, susukite į foliją ir laikykite šaltai. Tą patį pakartokite dar du kartus. Išardomąją kepimo formą sutepkite riebalais, dugną ir šonus išklokite tešla. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir suraikykite griežinėliais.
Virtą kumpį supjaustykite kubeliais ir berkite ant tešlos. Ant jų kaip žvynus išdėliokite pomidorų griežinėlius. Pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais. Svogūną nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Grietinę sumaišykite su svogūnais, česnakais ir kiaušiniais. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Padažą tepkite ant pomidorų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, formą statykite ant grotelių, pyragą kepkite apie valandą.