250 g makaronų,
250 g varškės,
50 g kapotų migdolų,
50 g razinų,
romo,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrininių žievelių,
šaukštelis cinamono miltelių,
truputis aviečių likerio,
100 g vyšnių,
4 kiaušiniai,
cukraus,
sviesto,
džiūvėsėlių,
riebalų.
P a d a ž u i:
250 g aviečių,
truputis brendžio,
3 šaukštai avietinių ledų,
stiklinė plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Makaronus berkite į verdantį vandenį ir pavirkite pusę ant pakuotės nurodyto laiko. Tuomet nukoškite ir ataušinkite. Varškę su kiaušiniais išsukite iki vientisos masės. Suberkite migdolus, razinas, vanilinį cukrų, citrinų žieveles bei cinamoną. Paskui įmaišykite likerį, romą, vyšnias, makaronus, šiek tiek pasaldinkite.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į ją krėskite tešlą, ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Paruoškite padažą. Avietes apšlakstykite brendžiu ir pertrinkite per sietelį. Į tyrę sudėkite aptirpusius ledus ir gerai išplaktą grietinėlę. Tada viską gerai išplakite. Apkepą padalykite porcijomis, apliekite pastingdytu padažu ir tiekite.