400 g moliūgo,
skiltelė česnako,
2 nedideli svogūnai,
šviežių špinatų,
aliejaus ir
migdolų drožlių.
M a r i n a t u i:
3 šaukštai aliejaus,
skiltelė česnako,
pusė citrinos,
po pusę šaukštelio rozmarinų,
bazilikų,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus padalykite į keturias dalis. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius. Sudėkite į marinatą moliūgų gabalėlius ir palaikykite maždaug 15 min.
Išgriebkite moliūgus ir kartu su svogūnais apkepkite įkaitintame aliejuje, baigiant kepti išspauskite česnaką. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.