1 kg varškės,
5 kiaušiniai,
250 g vynuoginių pomidorų,
200 g rūgštynių,
200 g špinatų,
didelis ryšelis petražolių,
didelis ryšelis krapų,
150 g nesūrios brinzos,
šaukštas aliejaus,
šaukštelis maltos paprikos,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Rūgštynes ir špinatus perrinkite, nuplaukite, dėkite į kiaurasamtį ir minutę palaikykite verdančio vandens puode. Tada perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluoščiais ir smulkiai supjaustykite. Krapus bei petražoles nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
Varškę sudėkite į dubenį ir kruopščiai ištrinkite su kiaušiniais iki vientisos masės. Į ją berkite visus žalumynus, skaninkite malta paprika, druska, piprais ir gerai sumaišykite. Tešlą verskite į stačiakampę kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Pomidorus nuplaukite ir padalykite pusiau. Brinzą sulaužykite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Pyragą ištraukite iš orkaitės, ant viršaus pjūviu į viršų išdėliokite pomidorų puseles, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite brinza. Temperatūrą padidinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių.
Gatavą pyragą ištraukite iš orkaitės, uždenkite pergamentiniu popieriumi ir atvėsinkite. Tada atsargiai išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite porcijomis.