400 g baltos žuvies filė,
300 g šviežių šparaginių pupelių,
laiškinių česnakų.
M a r i n a t u i:
3 šaukštai sojų padažo,
1 citrinos sulčių,
4 skiltelės česnakų,
gabalėlis imbierų šaknies,
pusė ankšties aitriosios paprikos,
po šaukštą alyvuogių ir sezamų aliejaus,
3 rūšių pipirų mišinio,
žiupsnelis cukraus.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite. Imbierų šaknį sutarkuokite.
Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį. Kepkite orkaitėje ant grotelių. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.