1 didelio arba dviejų mažų melionų,
100 g cukraus,
200 ml vandens,
1 žaliosios citrinos spaustų sulčių bei tarkuotos žievelės,
2 šaukštų bazilikų žalumos ir dar lapelių papuošti.
GAMINIMAS:
Perpjaukite melioną pusiau. Specialiu šaukšteliu iškočiokite 12-16 minkštimo kamuoliukų ir atidėkite. Likusį meliono minkštimą sudėkite į virtuvinio kombaino indą. Sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukrų, užkaiskite, maišydama palaukite, kol užvirs, 1-2 min. pavirinkite, nukaiskite ir praaušinkite.
Pusę gauto sirupo užpilkite ant melionų minkštimo ir pertrinkite iki vienalytės tyrės, porcijomis pilant likusį sirupą. Jeigu trūksta rūgštelės, įspauskite citrinos sulčių. Įmaišykite smulkintus bazilikus. Supilstykite šaltsriubę į serviravimo lėkštes, papuoškite melionų minkštimo kamuoliukais bei bazilikų lapeliais.