100 g džiovintų slyvų,
100 g džiovintų obuolių arba kriaušių,
100 g razinų,
4 šaukštų naminės uogienės,
cukraus (jei trūktų saldumo),
2 šaukštų bulvių krakmolo,
2 l vandens.
L e i s t i n u k a m s:
1 kiaušinio,
4-5 šaukštų miltų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Išplakite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir po truputį įmaišykite miltus. Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus ir smulkiai supjaustytus vaisius ir uogienę, įberkite cukraus (jei reikia) ir virkite 15-20 min.
Po to sudėkite leistinukus - pilkite paruoštą tešlą per burokinę tarką. Baigiant virti, stiklinėje šalto vandens išmaišykite krakmolą ir palengva maišant supilkite į puodą. Atsargiai maišykite, kol sutirštės. Galima pagardinti grietine. Leistinukus galima pakeisti makaronais.