Stiklinė vandens,
stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
100 g sviesto,
200 g riebios varškės,
4 šaukštai riebios grietinėlės,
šviežių smulkintų žalumynų,
2 česnako skiltelės,
150 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio.
GAMINIMAS:
Vandenį užvirinkite. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite. Toliau maišant suberkite miltus. Kaitinkite, kol masė taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno. Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo švirkštu iš tešlos suformuokite apvalius pyragėlius ir 15-20 minučių pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę. Atvėsusius pyragaičius perpjaukite skersai pusiau. Varškę išsukite su grietinėle.
Suberkite smulkintus žalumynus, sudėkite trintus česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Mase aptepkite apatines pyragėlių puseles, ant viršaus uždėkite po plonytį kumpio griežinėlį. Užvožkite pyragėlių "kepurėles".