250 g spagečių,
4 šaukštai tarkuoto parmezano,
200 g maltos jautienos,
gabalėlis aitriosios paprikos,
kiaušinis,
svogūnas,
česnako skiltelė,
50 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
200 g pomidorų padažo,
2 pomidorai,
šviežių smulkintų bazilikų,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.
Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu. Tiekiant puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.