0,5 kg jautienos išpjovos,
pusė pakelio jautienos didkepsnių prieskonių,
50 ml aliejaus,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
penkių rūšių pipirų grūdelių mišinio,
kelios šakelės šviežių rozmarinų,
kelios kekės vyšninių pomidorų su šakelėmis.
GAMINIMAS:
Kad kepsnys liktų sultingas ir kepdama mėsa neišdžiūtų, labai svarbu supjaustyti didkepsnį tinkamo dydžio gabalėliais. Jie turėtų būti nei per stori, nei per ploni, maždaug 2,5 - 3 cm, ir kiekvienas sverti apie 300 g. Supjaustytą jautieną įtrinkite prieskoniais, aptepkite aliejumi ir rankomis suteikite norimą formą. Palikite 6 val. pasimarinuoti.
Kepkite ant kaitrios ugnies - nuo karščio mėsos skaidulų plauoštas užsitraukia, kepsnys pasidengia aromatinga rusva plutele, kuri neleidžia išbėgti iš mėsos sultims. Jeigu kepsite ant žarijų, mėsą dar apšlakstykite aliejumi. Jei keptuvėje, ją rinkitės lygiu storu, o ne figūriniu dugnu.
Jautienos didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje, jam pjaustyti šalia padėkite didkepsnių peilį. Kartu patiekite balzaminio padažo ir orkaitėje keptų pomidorų su šakelėmis.