4 mažos bulvės,
2 morkos,
poras,
cukinija,
2 saliero lapkočiai,
2-3 pomidorai,
125 g makaronų,
svogūnas,
2 l vištienos sultinio,
skardinė konservuotų avižirnių,
po 100 g raudonųjų pupelių ir
šviežių žirnių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
rudojo cukraus,
150 g viščiukų krūtinėlių,
4 šaukštai pomidorų tyrės,
4 šaukštai tarkuoto parmezano,
alyvuogių aliejaus,
125 ml baltojo vyno.
GAMINIMAS:
Bulves, morkas, cukiniją nulupkite ir supjaustykite kubeliais, porą ir saliero lapkočius - žiedais. Pomidorus nuplikykite, odelę nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Makaronus ir mirkytas pupeles išvirkite, kad liktų kietoki. Nukoškite.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite daržoves ir kepinkite dar apie 8 min. Suberkite cukrų, prieskonius, sukrėskite pomidorų tyrę, sumeskite pupeles, gabalėliais pjaustytą vištieną ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Keptuvės turinį sukrėskite į verdantį sultinį, supilkite vyną.
Kai užvirs, sudėkite makaronus, pomidorus, nusunktus avinžirnius, virtas pupeles. Pasūdykite, pagardinkite druska, pipirais ir užvirinkite. Sriubą tiekite su tarkuotu parmezanu ir batono skrebučiais.