12 avienos šonkauliukų,
8 skiltelės česnakų,
1 sauja džiovintų levandų.
GAMINIMAS:
Šonkauliukus iš abiejų pusių gerai apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Mėsoje padarykite skylutes ir įkiškite po skiltelę česnakų, šiek tiek levandų, likusiomis apibarstykite visus šonkauliukus. Skardą išklokite šienu. Svarbu, kad būtų šviežias, kvapnus ir jokiu būdu nepriplėkęs. Ant jo kuo arčiau vienas kito į krūvelę sudėkite šonkauliukus. Tada mažiau išdžius.
Mėsą užklokite folija ir šaukite į 220 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių, vėliau karštį sumažinkite iki 190 laipsnių ir palikite dar tiek pat laiko. Labai svarbu mėsos neperkepti, antraip pasidarys panaši į kepenėles. Šonkauliukus ištraukite iš orkaitės ir apie 10 minučių palaikykite uždengtus: jie vis dar kepa.