500 g kalakuto krūtinėlės,
1 svogūno,
2 raudonųjų paprikų,
3 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio maltų aitriosios paprikos prieskonių,
250 ml vištienos sultinio (iš kubelių),
500 ml pomidorų tyrės,
1 indelio konservuotų kukurūzų (425 g),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
"Tabasko" padažo.
GAMINIMAS:
Kalakuto krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną susmulkinkite, paprikas nuplaukite, atskirkite nuo sėklalizdžių ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame lengvai apkepinkite kalakutieną, pagardinkite aitriosios paprikos prieskoniais, suberkite svogūną, papriką ir keletą minučių patroškinkite.
Tada viską sudėkite į puodą, supilkite sultinį, pomidorų tyrę, palaukite, kol užvirs, ir 10 min. pavirkite ant lengvos ugnies. Tuomet sudėkite kukurūzus, vis pamaišydamos virkite 5 min., pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais "Tabasko" padažo. Išvirusią sriubą supilkite į lėkštes, papuoškite petražolės šakele ir patiekite į stalą su prancūzišku batonu.