1 kg baklažanų,
po 0,5 kg morkų,
svogūnų,
paprikų,
100 g česnakų,
100 g petržolių lapelių,
4 šaukštai cukraus,
3 šaukštai druskos,
1 stiklinė aliejaus,
0,5 stiklinės obuolių acto,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite 1,5 šaukšto druskos ir palaikykite 2 val. Tada baklažanų griežinėlius virkite 10 min. Morkas, svogūnus ir paprikas susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Į šias daržoves įmaišykite susmulkintus česnakus, petražoles, suberkite likusią druską, cukrų, pagardinkite pipirais. Į 0,5 l talpos stiklainius sluoksniais dėkite baklažanus ir apkeptas daržoves, ant viršaus užpilkite po 2 šaukštus obuolių acto ir kaitinkite 0,5 val. Sandariai uždarykite.