5-6 baklažanai,
200 g pievagrybių,
1 svogūnas,
1 paprika,
1 morka,
1 kietai virtas kiaušinis,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 petražolės šaknis,
4 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
petražolių arba krapų,
druskos,
pipirų,
grietinės.
GAMINIMAS:
Iš pradžių pagaminkite įdarą. Morką, papriką ir petražolės šaknį supjaustykite mažais kubeliais. Pakepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens, įdėkite sugrūsto česnako ir užvirkite.
Tada į šį troškinį sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įberkite druskos ir pipirų. Baklažanus supjaustykite 4-5 cm pločio griežinėliais, išimkite jų minkštimą ir pabarstykite druska. Po 15 min. baklažanų griežinėlius nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų griežinėlius įdarykite paruoštu troškiniu, ant viršaus uždėkite kiaušinio griežinėlių ir pabarstykite sūriu.
Įdarytus baklažanus sudėkite į skardą, įpilkite sultinio arba vandens ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min. Patiekite su grietine arba su grietinės ir pomidorų padažu, apibarstę žalumynais.