500 g baklažanų,
1 raudonoji paprika,
1 žalioji paprika,
2 svogūnai,
125 g aliejaus,
4 skiltelės česnako,
2 šaukšteliai džiovintų bazilikų,
mėtų,
druskos,
pipirų,
cukraus,
2-3 šaukštai citrinų sulčių,
100 g salotų lapų,
2 šaukštai susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Baklažanus subadykite mediniu pagaliuku ir kartu su paptikomis sudėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min. Išėmę daržoves uždenkite drėgnu audiniu ir palaikykite 5 min. Tuomet paprikas nulupkite, pašalinkite sėklas.
Baklažanus perpjaukite, atskirkite minkštimą ir sumaigykite šakute. Ir baklažanų minkštimą, ir paprikas suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Svogūnus susmulkinkite ir pakepkite su aliejumi.
Sudėkite į baklažanų ir paprikų masę. Česnakus, bazilikus ir mėtas sugrūskite grūstuvu, supilkite aliejų, citrinų sultis, cukrų. Pagardinkite pipirais ir druska. Viską sumaišykite. Patiekite ant salotų lapų, apibarstę petražolėmis.