1 kg žiedinių kopūstų,
1 šaukštelio tirpaus sultinio,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
tarkuotų muškatų,
375 ml pieno,
1 skardinės konservuotų kukurūzų,
2 šaukštų sviesto ar margarino,
20 g miltų,
100 g lydyto sūrelio,
100 g cukrinių žaliųjų žirnelių,
400 g parūkytų dešrelių,
pluoštelio petražolių,
svogūno.
GAMINIMAS:
Kopūsto gūžę nuplaukite, nuskabykite ir išskirstykite žiedynėliais. Užvirinkite pusę litro pasūdyto vandens ir pieną, suberkite žiedinius kopūstus ir pavirkite uždengtame puode ant nestiprios ugnies 10-15 min., po to išgriebkite. Susmulkintą svogūną patroškinkite riebaluose. Suberkite miltus, maišydama praskieskite juos daržovių nuoviru, sumaišytu su sultinio milteliais.
Maždaug 5 min. pavirinkite. Sudėkite sūrį ir dar pakaitinkite. Kai sūris ištirps pagardinkite druska, pipirais ir muškatais. Į karštą sriubą suberkite žiedinius kopūstus, žirnelius, nuvarvintus kukurūzus, sudėkite supjaustytas dešreles ir dar 2-3 min. pakaitinkite, bet neužvirinkite. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintomis petražolėmis.