1 kg midijų,
1 svogūno,
3 skiltelių česnako,
0,5 poro (supjaustyto žiedais),
petražolių,
1 stiklinės baltojo vyno,
žiupsnelio šafrano,
200 g grietinėlės.
GAMINIMAS:
Midijas gerai nuplaukite, nuvalykite ir išrinkite prasivėrusias. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, česnaką ir porą, kepkite apie 3 minutes. Sudėkite midijas (toliau kepkite nuolat maišydami).
Įpilkite vyno ir įberkite žiupsnelį šafrano. Pagardinkite petražolėmis. Po 5 minučių supilkite grietinėlę ir stebėkite, kada midijos prasivers. Tada jas išgriebkite ir padėkite šiltai. Padažą virkite, kol jis sutirštės. Juo pagardinkite paruoštas midijas.